ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Υ.Δ.Ε.-Τ.Π.Δ.Ε. - ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ          ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Τ.Υ.Δ.Ε. - Τ.Π.Δ.Ε.          22ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ-ΜΑΔΡΙΤΗ 2015          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Τ.Υ.Δ.Ε. - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ          
ο»Ώ

ΙΣΗΓΟΡΙΑ : ΤΕΥΧΟΣ 42
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Κάνετε click εδώ για να βρείτε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε διεύθυνση αναζητάτε στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.


Πληροφορίες για την επίδοση δικογράφων σε κατοίκους της αλλοδαπής

 

Επιμέλεια: Εκτελεστική Γραμματεία 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα πλαίσια εφαρμογής ηλεκτρονικού συστήματος στο Γραφείο Δικαστικής Συνδρομής, η πληροφόρηση για την πορεία μιας επίδοσης στο εξωτερικό, θα γίνεται με την επίδειξη της εκθέσεως επιδόσεως καθώς και της ταυτότητας του παραγέλλοντος δικηγόρου ή του αιτούντος. Οπoιοδήποτε άλλο άτομο θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση. Η τηλεφωνική ενημέρωση περί της πορείας επίδοσης θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν λάβει τον αριθμό πρωτοκόλλου της επίδοσης από το γραφείο

Α) Τέλη επιδόσεως απαιτούνται για τις εξής χώρες:

Τραπεζική επιταγή για:

1) ΓΑΛΛΙΑ (επιταγή 50 ευρώ που θα εκδίδεται στο όνομα του αρμόδιου κατά πόλη Δικαστικού Επιμελητή. Για την ανεύρεση των ονομάτων αυτών υπάρχει ειδική ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας)

2)Η.Π.Α.(επιταγή 95 δολαρίων Αμερικής που θα εκδίδεται στο όνομα της κεντρικής αρχής λήψης δικογράφων: PROCESS FORWARDING INTERNATIONAL.)


3)ΚΑΝΑΔΑΣ (επιταγή 50 δολαρίων Καναδά. Το όνομα της κεντρικής αρχής στο οποίο θα εκδίδεται η σχετική επιταγή θα το πληροφορείστε  από το γραφείο της Δικαστικής Συνδρομής).

4)ΑΓΓΛΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ (τραπεζική επιταγή 60 Στερλινών που θα εκδίδεται στο όνομα της δικαιούχου αρχής «HMCS – Her Majesty’s Courts Service».

Από τις παραπάνω χώρες, για περισσότερες από 1 επιδόσεις, είναι δυνατό να εκδοθεί συνολικό έμβασμα μόνο για την Αμερική, όχι για Γαλλία και Καναδά.
Για τις εξής χώρες: ΒΕΛΓΙΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΣΚΩΤΙΑ και ΜΠΑΧΑΜΕΣ θα ειδοποιείστε  από το γραφείο Δικαστικής Συνδρομής να παραλάβετε την σχετική υπόμνηση  για την καταβολή εξόδων μετά από την λήψη των δικογράφων από τις αρμόδιες αρχές της αλλοδαπής.

Β) Η επίδοση των δικογράφων απαιτείται να γίνεται σε δύο σειρές δικογράφων (2 ελληνικά και 2 μεταφρασμένα) για τις εξής χώρες: BOTSWANA, ΔΑΝΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΚΑΝΑΔΑΣ. ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, Η.Π.Α., ΚΙΝΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ANTIQUA, ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ, FIJI, CHANNEL ISLANDS (GUERNSEY AND JERSEY), HONG KONG, ISLE OF MAN, CAYMAN ISLANDS, CENTRAL AND SOUTHERN LINE ISLANDS, FALKLAND ISLANDS, GILBERT AND ELLICE ISLANDS, TURKS AND CAICOS ISLANDS, VIRGIN ISLANDS, MONTSERRAT, PITCAIRN, SAINT HELENA, SAINT LUCIA, SAINT VINCENT, SEYCHELLES, BARBADOS, MALAWI, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (BELARUS), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΡΕΑΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ, ΚΟΥΒΕΙΤ, ΜΠΑΧΑΜΕΣ, ΡΩΣΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ.

Γ) Επίσης, απαιτείται μετάφραση εις διπλούν (δηλαδή συνολικά 2 ελληνικά και 2 μεταφρασμένα) για τις εξής χώρες: ΣΕΡΒΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΒOΖΝΙΑ, ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, Π.Γ.Δ.Μ. , ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΣΥΡΙΑ, ΤΥΝΗΣΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΛΙΒΑΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ και χώρες που προέκυψαν από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. (π.χ. ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ).

Δ) Σχετικά με τη μετάφραση των δικογράφων που πρόκειται να επιδοθούν σε χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε., Βλ άρθρο 8 παρ. 1 Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1348/2000. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1348/2000 επεκτάθηκε και στη Δανία. Ισχύς από 1-7-2007

Ε) Παράβολο των 0,50 ευρώ απαιτείται όταν πρόκειται για επίδοση σε χώρα που δεν έχει αναφερθεί ανωτέρω.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

ΣΤ) Δεν απαιτείται μετάφραση αν ο παραλήπτης των δικογράφων είναι διπλωματικός υπάλληλος σε ελληνική πρεσβεία της αλλοδαπής, Έλληνας κάτοικος Αυστραλίας, Έλληνας κάτοικος χώρας που προέκυψε από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και Έλληνας στη Νότιο Αφρική (South Africa).

Z) Για τις χώρες με τις οποίες η χώρα μας δεν έχει υπογράψει κάποια σχετική σύμβαση, τα δικόγραφα είθισται να διαβιβάζονται μεταφρασμένα.

Η) Το άρθ.22 παρ. 1 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ν.δ. 503/70) περί διπλωματικών σχέσεων κατοχυρώνει το απαραβίαστο της διπλωματικής αποστολής, με συνέπεια τούτου να μην επιδίδονται δικόγραφα εντός των χωρών ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ. Η επίδοση δικογράφων κατά αλλοδαπού δημοσίου ή κατά αλλοδαπής Πρεσβείας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διμερείς συμβάσεις ή με τον οικείο κανονισμό ανάλογα με την χώρα προορισμού. Σημειώνουμε ότι το κάθε συμβαλλόμενο κράτος έχει ορίσει την αρμόδια αρχή που εκπροσωπεί το Δημόσιό του και στην αρχή αυτή πρέπει να απευθύνονται τα αιτήματα επίδοσης.

Θ) Στη σύμβαση της Χάγης 15ης Νοεμβρίου 1965 προσχώρησαν οι χώρες : ΑΛΒΑΝΙΑ και ΙΝΔΙΑ.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΤΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
 
ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΡ. 2 ΑΡΘΡΟΥ 139 Κ.Δ.Ε.
 
Ασφαλιστικές εισφορές ΤΑΝ- ΤΥΔΕ-ΤΠΔΕ έτους 2014
 
Προτεινόμενες τροποποιήσεις Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών
 
Ενημέρωση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία
 
ΝΕΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ
 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ο.Δ.Ε.Ε.-ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
 
ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΑΣ Κ.Λ.Π.
 
 Αρχείο
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
Αναζητήστε Δικαστικούς Επιμελητές με βάση το όνομα, το νομό και το πρωτοδικείο

Όνομα:


Νομός:


Πρωτοδικείο:


DOWNLOADS
Φ.Ε.Κ. 1716 τ. Β΄/26-8-2008 "Καθορισμός αμοιβών Δικαστικών Επιμελητών (μέγεθος: 126 KB)
Φ.Ε.Κ. 1916 τ. Β΄/18-9-2008 Διορθωτικό Φ.Ε.Κ. αμοιβών (μέγεθος: 110 KB)
Φ.Ε.Κ. 1560 τ. Β΄/24-10-2006 "Καθορισμός αμοιβών Κ.Ε.Δ.Ε." (μέγεθος: 122 KB)
Συγχώνευση Ειρηνοδικείων (μέγεθος: 276 KB)
Κοινό Δελτίο Τύπου των επιστημονικών φορέων (μέγεθος: 38,0 KB)
Τροποποιήσεις του ν.4055 για τη δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής (μέγεθος: 107KB)
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ (μέγεθος: 4.60 MB)
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΟΙ (μέγεθος: 864KB)
Φ.Ε.Κ. 181Α΄(2o Φύλλο) (μέγεθος: 47KB)
Φ.Ε.Κ 181Α΄(1ο Φύλλο) (μέγεθος: 55KB)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (μέγεθος: 1.150 KB)
Γνωμοδότηση του Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας κ. Απόστολου Σοφιαλίδη για το Ν. 3714/2008 (μέγεθος: 119KB)
Διαβιβαστικό έγγραφο για τη Γνωμοδότηση του Ν. 3714/2008 (μέγεθος: 44ΚΒ)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (μέγεθος: 38KB)
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ (μέγεθος: 36KB)
Επιτόκια υπερημερίας (μέγεθος: 53,5 KB)
Υπεύθυνη Δήλωση (μέγεθος: 24,0 KB)
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑ ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ενημέρωση 05/11/2014) (μέγεθος: 347KB)
ΗΟΜΕ   |       |    design, development & hosting by NOMIKI BIBLIOTHIKI WEB SERVICES