ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, οι Επιστημονικοί Φορείς ζητούν την ένταξη όλων των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών στο προωθούμενο από την Κυβέρνηση μέτρο στήριξης που αφορά την επιδότηση παγίων δαπανών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ( Ν. 4790/2021 (ΦΕΚ 48 /31- 3- 2021 Τεύχος Α)

Το χρονικό διάστημα από τις 7.11.2020 έως και την ημερομηνία λήξης της επιβολής του μέτρου της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, δεν υπολογίζεται στις νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών και εξώδικων πράξεων, καθώς και άλλων ενεργειών ενώπιον των δικαστηρίων, συμβολαιογράφων ως υπαλλήλων του πλειστηριασμού, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικών γραφείων και άλλων τρίτων προσώπων, καθώς και στις προθεσμίες παραγραφής των συναφών αξιώσεων.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κοινή επιστολή για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κατέθεσαν οι επιστημονικοί φορείς της Χώρας, ώστε να επισημανθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στους κλάδους των επιστημόνων και να δοθούν άμεσες λύσεις, με ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη των επιστημόνων από την Πολιτεία. 

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, σχετικά με το περιεχόμενο της ΚΥΑ 5629/22/5.2.2021 για την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Οι Επιστημονικοί Φορείς της Χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση μετά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και σε απάντηση του από 21/1/2021 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, προβαίνουν στις κάτωθι επισημάνσεις:

1) Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Δεκεμβρίου 2020, τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση, με την συμμετοχή του Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεωργίου Πιτσιλή, του ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνου Πετραλιά, της ΓΓ Υπουργείου Εργασίας κ. Ματθούλας Τριανταφύλλου, του Διοικητή ΟΑΕΔ κ.

Subscribe to Νέα